Zoete-aardappelstamppot met rucola en kibbeling
Twee soorten aardappel met knapperig visje

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g zoete aardappelen
- 1 kg kruimige aardappel
- 1 teen knoflook (kleine)
- 1 el water
- 2 el mayonaise
- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g verse kibbeling
- 40 g rucola
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Pers ondertussen de knoflook en meng met de mayonaise en het water. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Giet ondertussen de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rucola erdoor. Verdeel de stamppot en kibbeling over de borden. Besprenkel met de knoflookmayonaise.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 88 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 520 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Zoete-aardappelstamppot met rucola en kibbeling
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete-aardappelstamppot met rucola en kibbeling
- 750 g zoete aardappelen
- 1 kg kruimige aardappel
Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar.
Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- 1 teen knoflook
- 1 el water
- 2 el mayonaise
Pers ondertussen de knoflook en meng met de mayonaise en het water.
- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g verse kibbeling
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Giet ondertussen de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een grove puree.
- 40 g rucola
Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rucola erdoor.
Verdeel de stamppot en kibbeling over de borden. Besprenkel met de knoflookmayonaise.