Pas­ta met kip en cham­pig­non­room­saus

Romige pasta, zachte smaken: echt comfortfood.

(18) waardeer
italiaans hoofdgerecht Romige pasta, zachte smaken: echt comfortfood. 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar het kookvocht. Snijd ondertussen de preien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de olie, de prei, champignons en bloem toe en bak 2 min. mee.
  2. Voeg het kookvocht, de bouillontablet en room toe en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer af en toe. Breng de saus royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de roomsaus over de pasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM , Allerhande Box Week 27 2018

Pasta met kip en champignonroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met kip en cham­pig­non­room­saus

1
1
  • 300 g schelpjespasta
  • 250 ml kookvocht

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar het kookvocht.

2
2
  • 2 preien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 380 g scharrelkipfilets

Snijd ondertussen de preien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el tarwebloem

Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de olie, de prei, champignons en bloem toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 ml verse slagroom

Voeg het kookvocht, de bouillontablet en room toe en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer af en toe.

5
5

Breng de saus royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de roomsaus over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.