Chi­li sin car­ne

Het vlees mis je echt niet, zo lekker!

(9) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Het vlees mis je echt niet, zo lekker! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de paprika 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en chilimix toe. Laat 8 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 3 min. de bonen toe. Verdeel de chili over de borden. Serveer met de crème fraîche, geraspte kaas en tortillachips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Chili sin carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li sin car­ne

1
1
  • 1 zak paprikamix
  • 360 g kidneybonen in pot
  • 360 g bruine bonen in pot

Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 800 g tomatenblokjes
  • 64 g Natuurlijk Lekker mix voor chili con carne

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de paprika 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en chilimix toe.

3
3

Laat 8 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 3 min. de bonen toe.

4
4
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 125 g tortillachips

Verdeel de chili over de borden. Serveer met de crème fraîche, geraspte kaas en tortillachips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.