Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

Wist je dat je Indonesische rendang ook zonder vlees kunt maken? Groot voordeel: het is véél sneller klaar.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch Wist je dat je Indonesische rendang ook zonder vlees kunt maken? Groot voordeel: het is véél sneller klaar. 4 personen
5 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de sambal oelek, cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus. Snijd met een dunschiller of scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus. Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.
  3. Snijd ondertussen de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen. Snijd of scheur de grotere paddenstoelen uit de melange in stukken. Verhit de olie in een wok en roerbak de kool en paddenstoelen 5 min. Voeg dan toe aan de rendangsaus en laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met rijst en gebakken uitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Oktober 2017

Vegan rendang met spitskool en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ren­dang met spits­kool en pad­den­stoe­len

1
1
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe.

2
2
  • 4 cm gember
  • 1 el sambal oelek
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • 2 tl kurkuma
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander*

Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de sambal oelek, cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander.

3
3

Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de boemboe 3 min. op laag vuur.

5
5
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 g kokoscream
  • 1½ groentebouillontablet
  • 2 stengels sereh

Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus.

6
6
  • 1 limoen

Snijd met een dunschiller of scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook in de saus.

7
7

Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Haal de limoenschillen en de sereh uit de saus.

8
8
  • 1 spitskool

Snijd ondertussen de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.

9
9
  • 300 g paddenstoelenmelange
  • 1 el arachideolie

Snijd of scheur de grotere paddenstoelen uit de melange in stukken. Verhit de olie in een wok en roerbak de kool en paddenstoelen 5 min.

10
10

Voeg dan toe aan de rendangsaus en laat nog 10 min. zachtjes koken.

11
11

Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met rijst en gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.