Pom­poen­bur­ger

Rundvleesburger? Nee, we gaan voor vega met pompoen en bonen.

(5) waardeer
bijgerecht Rundvleesburger? Nee, we gaan voor vega met pompoen en bonen. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en rooster ca. 20 min. in de oven.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Rasp de cheddar met een grove rasp. Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een plat bord. Doe samen met de bonen en kruiden in een kom en pureer grof met de staafmixer. Meng de cheddar en panko erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vorm met vochtige handen een burger per persoon. Verdeel over de bakplaat en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise tot een saus. Snijd de tomaten in plakken van 1 cm dik. Snijd de broodjes open. Neem de burgers uit de oven en beleg de broodjes achtereenvolgens met wat saus, veldsla, een burger en plakjes tomaat.

combinatietip:

Lekker met groentefrieten.

video

Pom­poen­bur­ger

leuk & snel - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Oktober 2017

Pompoenburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­bur­ger

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
2
  • 400 g koelverse pompoenstukjes

Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en rooster ca. 20 min. in de oven.

3
3
  • 400 g cannellinibonen in blik
  • 60 g Cheddar Tophat 48+

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Rasp de cheddar met een grove rasp.

4
4
  • 2 el Mexicaanse kruiden voor bonen

Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een plat bord. Doe samen met de bonen en kruiden in een kom en pureer grof met de staafmixer.

5
5
  • 50 g panko Japans paneermeel

Meng de cheddar en panko erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 el pompoenpitten

Vorm met vochtige handen een burger per persoon. Verdeel over de bakplaat en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 tomaten
  • 4 verse bruine bollen

Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise tot een saus. Snijd de tomaten in plakken van 1 cm dik. Snijd de broodjes open.

8
8
  • 40 g veldsla

Neem de burgers uit de oven en beleg de broodjes achtereenvolgens met wat saus, veldsla, een burger en plakjes tomaat.

combinatietip:

Lekker met groentefrieten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.