Ba­gel­qui­ches van Rut­ger Bakt

Uit Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek

  • brunch
  • 4 stuks
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Uit Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek 4 stuks
5 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de bagels af en hol voorzichtig de bagels met je vingers of een lepeltje uit. Vet een stuk aluminiumfolie per bagel in met wat boter. Leg de bagels er met de open kant naar boven op en vouw het aluminiumfolie als een kommetje om de zijkanten van de bagels. Het folie zorgt ervoor dat, mochten de bagels gaan lekken tijdens het bakken, niet de hele oven onder zit. Klop de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling naar keuze over de bagels en giet daar het eimengsel over. Bak de bagelquiches 20-25 min. en serveer ze direct.

combinatietip:

Vul de bagel met tonijn en cheddar! Snipper een kleine ½ rode ui en meng met 150 g tonijn in olie (uitgelekt). Verdeel dit over de bagels. Meng 1 el verse bladpeterselie (gehakt) door het eimengsel en giet dit over de tonijn. Bestrooi de bagelquiches met 100 g cheddar (geraspt).

combinatietip:

Vul de bagel met gehakt en kerrie! Bak 100 g rundergehakt rul en voeg vervolgens een 100 g prei (in ringetjes) toe. Bak de prei kort mee. Breng het mengsel op smaak met 1 tl kerriepoeder en peper en zout. Vul de bagels ermee, giet het eimengsel erover en bestrooi de bagelquiches met 100 g kaas (geraspt).

combinatietip:

Vul de bagels met groenten! Bak 200 g restjes groenten (gesneden) enkele minuten in een scheutje olijfolie aan. Denk daarbij aan (een combinatie van) bijvoorbeeld paprika, rode ui, champignons, prei en courgette. Breng de groenten op smaak met peper en zout en verdeel ze over de bagels. Giet het eimengsel erover en bestrooi de bagelquiches met 100 g kaas (geraspt).

video

Ba­gel­qui­ches van Rut­ger Bakt

Allerhande kookt met... - 00:53 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Oktober 2017

Bagelquiches van Rutger Bakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­gel­qui­ches van Rut­ger Bakt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 bagels

Snijd de onderkant van de bagels af en hol voorzichtig de bagels met je vingers of een lepeltje uit.

3
3
  • 15 g boter

Vet 4 stukken aluminiumfolie in met wat boter.

4
4

Leg de bagels er met de open kant naar boven op en vouw het aluminiumfolie als een kommetje om de zijkanten van de bagels.

5
5

Het folie zorgt ervoor dat, mochten de bagels gaan lekken tijdens het bakken, niet de hele oven onder zit.

6
6
  • 2 eieren
  • 75 g crème fraîche

Klop de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de vulling naar keuze over de bagels en giet daar het eimengsel over. Bak de bagelquiches 20-25 min. en serveer ze direct.

combinatietip:

Vul de bagel met tonijn en cheddar! Snipper een kleine ½ rode ui en meng met 150 g tonijn in olie (uitgelekt). Verdeel dit over de bagels. Meng 1 el verse bladpeterselie (gehakt) door het eimengsel en giet dit over de tonijn. Bestrooi de bagelquiches met 100 g cheddar (geraspt).

combinatietip:

Vul de bagel met gehakt en kerrie! Bak 100 g rundergehakt rul en voeg vervolgens een 100 g prei (in ringetjes) toe. Bak de prei kort mee. Breng het mengsel op smaak met 1 tl kerriepoeder en peper en zout. Vul de bagels ermee, giet het eimengsel erover en bestrooi de bagelquiches met 100 g kaas (geraspt).

combinatietip:

Vul de bagels met groenten! Bak 200 g restjes groenten (gesneden) enkele minuten in een scheutje olijfolie aan. Denk daarbij aan (een combinatie van) bijvoorbeeld paprika, rode ui, champignons, prei en courgette. Breng de groenten op smaak met peper en zout en verdeel ze over de bagels. Giet het eimengsel erover en bestrooi de bagelquiches met 100 g kaas (geraspt).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.