Pit­ti­ge full moon pom­poen­soep

Serveer de soep eens in uitgeholde pompoenen in plaats van kommen, helemaal leuk als je eters krijgt.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht Serveer de soep eens in uitgeholde pompoenen in plaats van kommen, helemaal leuk als je eters krijgt. 8 personen
5 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de pompoen en chipotle peppers toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken
  2. Voeg de paprika met het vocht uit het potje toe en laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de kommen. Doe in elke kom 1 el crème fraîche en roer er met een theelepel 1 keer doorheen zodat er een mooie swirl ontstaat.

serveertip:

Behalve in kommen kun je de soep ook in uitgeholde pompoenen serveren. Snijd het kapje van de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en zaden met een lepel en snijd er met een scherp mesje voldoende vruchtvlees uit. Dit kun je eventueel in de soep verwerken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige full moon pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge full moon pom­poen­soep

1
1
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

2
2
  • 800 g pompoenblokjes
  • 1 el diced chipotle pepper

Voeg de pompoen en chipotle peppers toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 800 ml water
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken

4
4
  • 295 g gegrilde paprika

Voeg de paprika met het vocht uit het potje toe en laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer glad.

5
5
  • 300 g maiskorrels
  • 400 g zwarte bonen

Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 2 min.

6
6
  • 125 g crème fraîche

Verdeel de soep over de kommen. Doe in elke kom 1 el crème fraîche en roer er met een theelepel 1 keer doorheen zodat er een mooie swirl ontstaat.

serveertip:

Behalve in kommen kun je de soep ook in uitgeholde pompoenen serveren. Snijd het kapje van de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en zaden met een lepel en snijd er met een scherp mesje voldoende vruchtvlees uit. Dit kun je eventueel in de soep verwerken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.