Mal­se kip ge­stoofd in ap­pel­sap

Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap!

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap! 4 personen
4 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.
  3. Schenk het appelsap erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  4. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes. Voeg de sperziebonen en appel de laatste 10 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Malse kip gestoofd in appelsap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se kip ge­stoofd in ap­pel­sap

1
1
  • 1.2 kg scharrelkippenpoten

Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 50 g boter

Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin.

4
4
  • 4 tl Provençaalse kruiden
  • 2 el mosterd
  • 2 el bloem

Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.

5
5
  • 1 liter boomgaardsap appel
  • 1 kippenbouillontablet

Schenk het appelsap erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar.

6
6
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

7
7
  • 500 g sperziebonen
  • 2 jonagold appels

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes.

8
8

Voeg de sperziebonen en appel de laatste 10 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 15 g peterselie

Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.