Tar­te ta­tin

Al sinds 1900 is de tarte tartin wereldberoemd en dat is niet voor niets.

  • gebak
  • 10 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(8) waardeer
frans gebak Al sinds 1900 is de tarte tartin wereldberoemd en dat is niet voor niets. 10 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met vaste bodem (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de boter.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot een diepgoudbruine karamel. Schenk de karamel in de quichevorm.
  3. Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Leg met de bolle kant naar beneden op de karamel in de quichevorm. Leg het deeg over de appels, stop binnen de rand van de quichevorm. Bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.
  4. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Leg een schaal op de vorm en keer om, zodat de taart uit de vorm komt. Pas op, de nog vloeibare karamel is erg heet!

variatietip:

Houd je van karamel met zeezout, strooi dan wat zeezoutvlokken over de taart als deze net uit de vorm is.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tarte tatin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­te ta­tin

1
1
  • 15 g ongezouten boter

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de boter.

2
2
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 el kraanwater

Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot een diepgoudbruine karamel. Schenk de karamel in de quichevorm.

3
3
  • 5 Elstar appels

Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Leg met de bolle kant naar beneden op de karamel in de quichevorm.

4
4
  • 230 g koelvers taartdeeg voor zoet of hartig

Leg het deeg over de appels, stop binnen de rand van de quichevorm. Bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.

5
5

Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Leg een schaal op de vorm en keer om, zodat de taart uit de vorm komt.

6
6

Pas op, de nog vloeibare karamel is erg heet!

variatietip:

Houd je van karamel met zeezout, strooi dan wat zeezoutvlokken over de taart als deze net uit de vorm is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.