In bock­bier ge­stoof­de kip­pen­po­ten

De bitterzoete smaak van bockbier is onweerstaanbaar in dit stoofgerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht De bitterzoete smaak van bockbier is onweerstaanbaar in dit stoofgerecht. 4 personen
4 11

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout en bak in 10 min. rondom goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Halveer de champignons. Laat de zilveruitjes uitlekken. Neem de kip uit de pan. Bak de knoflook, bospeen, champignons en rozemarijn 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de zilveruitjes, bouillon en het bockbier toe en breng aan de kook. Voeg de kippenpoten toe en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 1 uur gaar.
  3. Neem de kippenpoten uit de pan en kook de stoof zonder deksel op laag vuur 15 min. in. Trek ondertussen het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de stoof.

combinatietip:

Lekker met geschilde, gekookte krieltjes.

bewaartip:

Je kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot verwarmen in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

In bockbier gestoofde kippenpoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In bock­bier ge­stoof­de kip­pen­po­ten

1
1
  • 25 g boter
  • 4 scharrelkippenpoten

Verhit de boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout en bak in 10 min. rondom goudbruin.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g geschilde bospenen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 320 g zilveruitjes

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Halveer de champignons. Laat de zilveruitjes uitlekken.

3
3
  • 1 takje rozemarijn

Neem de kip uit de pan. Bak de knoflook, bospeen, champignons en rozemarijn 5 min. in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 250 ml kippenbouillon
  • 300 ml bockbier

Voeg de zilveruitjes, bouillon en het bockbier toe en breng aan de kook.

5
5

Voeg de kippenpoten toe en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 1 uur gaar.

6
6

Neem de kippenpoten uit de pan en kook de stoof zonder deksel op laag vuur 15 min. in.

7
7

Trek ondertussen het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de stoof.

combinatietip:

Lekker met geschilde, gekookte krieltjes.

bewaartip:

Je kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot verwarmen in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.