Plaat­taart met ge­gril­de groen­ten

De groenten zijn al gegrild, dus des te sneller zit jij aan tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De groenten zijn al gegrild, dus des te sneller zit jij aan tafel. 4 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij. Verdeel eerst de gegrilde groenten en dan de witte kaas erover. Bestrijk de randen met wat water. Bak in ca. 20 min. onder het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 10 min. een halve slag.
  2. Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met iets meer dan de helft van de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 4 el pesto

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij.

2
2
  • 450 g gegrilde groenten
  • 150 g witte kaas 45+

Verdeel eerst de gegrilde groenten en dan de witte kaas erover. Bestrijk de randen met wat water.

3
3

Bak in ca. 20 min. onder het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 10 min. een halve slag.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g veldsla
  • 3 el dressing balsamico

Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el dressing balsamico

Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.