Spi­na­zie­stamp­pot met ge­bak­ken braad­worst

Soms zijn er weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Soms zijn er weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat. 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  4. Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Meng de spinazie met de mosterd door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer de worst en eventueel extra mosterd erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 40 2017

Spinaziestamppot met gebakken braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­stamp­pot met ge­bak­ken braad­worst

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 15 min. gaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 800 g bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

3
3
  • 1 el (olijf)olie
  • 480 g Lincolnshire-braadworsten

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan.

4
4

Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 100 g babyspinazie

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

6
6
  • 80 g boter

Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.

7
7
  • 2 el mosterd

Meng de spinazie met de mosterd door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de stamppot over de borden en serveer de worst en eventueel extra mosterd erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.