So­ja-se­sam­var­kens­reep­jes met noe­dels en groen­ten

Deze Aziatische maaltijd met gegrilde varkensreepjes is binnen 15 minuten klaar en oh zo lekker.

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Deze Aziatische maaltijd met gegrilde varkensreepjes is binnen 15 minuten klaar en oh zo lekker. 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de varkensfiletlapjes in 8 min. gaar, keer halverwege. Neem uit de pan, bestrijk met 3 el ketjap-sesamwoksaus en snijd in reepjes.
  2. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en groente, behalve de paksoi, 4 min. Voeg de rest van de woksaus toe en verwarm 1 min.
  3. Giet de noedels af en meng samen met de achtergehouden paksoi met de groente. Schep goed door en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten grof. Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de filetreepjes erover. Garneer met de bosui en cashewnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 49 2017 , Allerhande Box Week 26 2018 , Receptkaart 2017 week 37-38

Soja-sesamvarkensreepjes met noedels en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­ja-se­sam­var­kens­reep­jes met noe­dels en groen­ten

1
1
  • 260 g varkensfiletlapjes

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de varkensfiletlapjes in 8 min. gaar, keer halverwege.

2
2
  • 2 el woksaus ketjap sesam

Neem uit de pan, bestrijk met de ketjap-sesamwoksaus en snijd in reepjes.

3
3
  • 125 g egg noodles

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 4 cm verse gember
  • 1 el (arachide)olie
  • 380 Aziatische groente shiitake-komkommer

Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en groente, behalve de paksoi, 4 min.

5
5
  • 3 el woksaus ketjap sesam

Voeg de woksaus toe en verwarm 1 min.

6
6

Giet de noedels af en meng samen met de achtergehouden paksoi met de groente.

7
7

Schep goed door en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1 bosui
  • 30 g gezouten cashewnoten

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten grof. Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de filetreepjes erover.

9
9

Garneer met de bosui en cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.