Aard­ap­pel­cur­ry met wok­groen­te

Klaar in een handomdraai.

(5) waardeer
hoofdgerecht Klaar in een handomdraai. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Stoom de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip 4 min. op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 1 min. mee. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat de curry 5 min. op laag vuur koken.
  3. Halveer ondertussen de gestoomde aardappelen in de lengte en schep om met de curry. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de curry over diepe borden. Snijd de koriander fijn en verdeel over de curry.

combinatietip:

Lekker met limoen

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 24 2018 , Receptkaart 2017 week 37-38

Aardappelcurry met wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­cur­ry met wok­groen­te

1
1
  • 650 g stoomaardappelmix

Stoom de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 370 g kipdijfilet

Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes.

3
3
  • 1 el wokken & roerbakken
  • 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip 4 min. op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 70 g groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk light

Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat de curry 5 min. op laag vuur koken.

5
5

Halveer ondertussen de gestoomde aardappelen in de lengte en schep om met de curry. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 7½ g verse koriander

Verdeel de curry over diepe borden. Snijd de koriander fijn en verdeel over de curry.

combinatietip:

Lekker met limoen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.