Gnoc­chi met groen­ten en ve­gaspek uit de oven

Vanavond staat er Italiaans uit de oven op het menu. Heerlijk in de herfst.

(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht Vanavond staat er Italiaans uit de oven op het menu. Heerlijk in de herfst. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de cavolo nero van de roerbakgroente grof. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de helft van het vegaspek op middelhoog vuur 1 min. Voeg alle roerbakgroente toe en bak nog 5 min. mee.
  3. Voeg de kookzuivel, ricotta en gnocchi toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel over de ovenschaal. Verdeel de rest van het spek erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 39 2017

Gnocchi met groenten en vegaspek uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met groen­ten en ve­gaspek uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 125 g vegetarische spekreepjes

Snijd de cavolo nero van de roerbakgroente grof. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak het vegaspek op middelhoog vuur 1 min.

3
3

Voeg alle roerbakgroente toe en bak nog 5 min. mee.

4
4
  • 250 ml kookzuivel
  • 250 g ricotta
  • 1000 g gnocchi

Voeg de kookzuivel, ricotta en gnocchi toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 125 g vegetarische spekreepjes

Verdeel over de ovenschaal. Verdeel het spek erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.