Sport­sa­la­de met ge­gril­de kip en yog­hurt­dres­sing

Met deze heerlijke salade krijg je voor of na het sporten een flinke dosis groenten binnen.

(7) waardeer
lunch Met deze heerlijke salade krijg je voor of na het sporten een flinke dosis groenten binnen. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Halveer de tomaten.
  2. Snijd de kip in de lengte doormidden en vouw open. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 6-8 min. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout. Halveer de eieren en snijd de kip in reepjes. Verdeel de sla, kipreepjes, tomaten, eieren, kiemgroenten en walnoten over diepe kommen en serveer de dressing erbij.

Tip:

Deze salade bevat lekker veel eiwitten (dankzij de eieren, kipfilet en yoghurt): deze helpen je spieren te herstellen en te vergroten. Daarnaast bevat het plantaardige vetten (olijfolie): deze bevatten minder verzadigde vetten dan dierlijke vetten en zijn daarom gezonder. Verder is deze salade lekker licht en slank.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Ook te zien in

Sportsalade met gegrilde kip en yoghurtdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sport­sa­la­de met ge­gril­de kip en yog­hurt­dres­sing

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze.

2
2
  • 75 g ongebrande walnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 krop romainesla
  • 300 g snoepgroente tomaat

Snijd de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Halveer de tomaten.

4
4
  • 300 g kipfilet
  • 1 el (olijf)olie

Snijd de kip in de lengte doormidden en vouw open. Schep om met de olie, peper en eventueel zout.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 6-8 min. Keer halverwege.

6
6
  • 10 g verse platte peterselie
  • 100 ml milde yoghurt
  • ½ el witte wijnazijn

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout.

7
7

Halveer de eieren en snijd de kip in reepjes.

8
8
  • 30 g milde kiemgroente

Verdeel de sla, kipreepjes, tomaten, eieren, kiemgroenten en walnoten over diepe kommen en serveer de dressing erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.