Luie-wij­ven­fri­tes

Zelf frites maken? Maak gewoon de 'luie' variant - zonder te schillen!

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Zelf frites maken? Maak gewoon de 'luie' variant - zonder te schillen! 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik en snijd vervolgens in repen van 1 cm. Spoel de frites schoon onder koud stromend water. Leg op een droge theedoek, leg er nog een theedoek bovenop en maak de frites goed droog. Verdeel de frites gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel de olie erover en bestrooi met het zeezout. Bak de frites in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Schep elke 10 min. om

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
September 2017

Luie-wijvenfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Luie-wij­ven­fri­tes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik en snijd vervolgens in repen van 1 cm.

3
3

Spoel de frites schoon onder koud stromend water.

4
4

Leg op een droge theedoek, leg er nog een theedoek bovenop en maak de frites goed droog.

5
5

Verdeel de frites gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 3 el (arachide)olie
  • 1 tl zeezout

Druppel de olie erover en bestrooi met het zeezout.

7
7

Bak de frites in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Schep elke 10 min. om

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.