Clubs­and­wich

Een klassieker op de lunchtafel. Door de verschillende soorten beleg is iédereen fan.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een klassieker op de lunchtafel. Door de verschillende soorten beleg is iédereen fan. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster al het brood. Bak in koekenpan zonder olie of boter het spek in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak een spiegelei per persoon in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakken. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in plakken.
  2. Besmeer al het brood aan 1 kant met de hummus. Beleg de helft sneetjes witbrood achter­eenvolgens met de komkommer, mozzarella en spinazie. Leg hierop de sneetjes bruinbrood en tomaat. Verdeel het spek en de eieren erover en dek af met de rest van het witbrood met de hummus naar onderen. Steek de saté­prikkers erin en snijd het brood voorzichtig schuin door. Serveer direct.

variatietip:

Ook lekker met AH Boeren wit met mais.

combinatietip:

Maak er een complete maaltijd van met een AH Verspakket tomatensoep en strooi er bijvoorbeeld wat geraspte kaas over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Clubsandwich

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Clubs­and­wich

1
1
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 4 sneetjes bruin casinobrood

Rooster al het brood.

2
2
  • 100 g gerookt ontbijtspek

Bak in koekenpan zonder olie of boter het spek in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 4 eieren

Bak een spiegelei per persoon in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 125 g mozzarella
  • 4 tastytom-trostomaten

Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakken.

5
5
  • 4 snoepkomkommers

Snijd de snoepkomkommers in de lengte in plakken.

6
6
  • 200 g hummus tomaat-basilicum

Besmeer al het brood aan 1 kant met de hummus.

7
7
  • 30 g babyspinazie

Beleg de helft sneetjes witbrood achter­eenvolgens met de komkommer, mozzarella en spinazie.

8
8

Leg hierop de sneetjes bruinbrood en tomaat. Verdeel het spek en de eieren erover en dek af met de rest van het witbrood met de hummus naar onderen.

9
9

Steek de saté­prikkers erin en snijd het brood voorzichtig schuin door. Serveer direct.

variatietip:

Ook lekker met AH Boeren wit met mais.

combinatietip:

Maak er een complete maaltijd van met een AH Verspakket tomatensoep en strooi er bijvoorbeeld wat geraspte kaas over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.