Krui­di­ge kip­qui­che met tui­n­erw­ten

Dat wordt genieten aan tafel!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat wordt genieten aan tafel! 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven op 180 ºC. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg. Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de kip uit blik, tuinerwten en kokosmelk toe. Meng goed. Giet het mengsel in de quichevorm. Bak de quiche in ca. 1 uur goudbruin en gaar in de oven. Neem de quiche uit de oven. Verdeel in 8 punten en garneer met de tuinkers.

combinatietip:

Houd je van pittig? Serveer er dan sambal badjak bij.

serveertip:

Quiche over? Koud is hij de volgende dag ook lekker bij de lunch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 37-38

Kruidige kipquiche met tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge kip­qui­che met tui­n­erw­ten

1
1

Verwarm de oven op 180 ºC.

2
2
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Bekleed de ingevette quichevorm met het taartdeeg.

3
3
  • 4 eieren
  • 400 ml kip in kruidige kokossaus
  • 750 g fijne tuinerwten
  • 200 ml kokosmelk

Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de kip uit blik, tuinerwten en kokosmelk toe.

4
4

Meng goed. Giet het mengsel in de quichevorm. Bak de quiche in ca. 1 uur goudbruin en gaar in de oven.

5
5
  • 1 bakje tuinkers

Neem de quiche uit de oven. Verdeel in punten en garneer met de tuinkers.

combinatietip:

Houd je van pittig? Serveer er dan sambal badjak bij.

serveertip:

Quiche over? Koud is hij de volgende dag ook lekker bij de lunch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.