Ultieme kaasbroodjes
De geur van kaasbroodjes die net uit de oven komen. On-ver-ge-te-lijk!

Advertentie
Ingrediënten
- ½ groentebouillontablet
- 200 ml kokend water
- 100 g Zaanlander oud 48+
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g tarwebloem
- 2 tl dijonmosterd
- 270 g vers bladerdeeg
- 1 middelgroot ei
Keukenspullen
- cakeblik of plastic bakje (ca. 22 x 10 cm)
- bakpapier
- bakkwastje
Advertentie
Bereiden
- Los het halve bouillonblokje op in het kokende water. Rasp de kaas. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Verwarm deze roux al roerend 3 min. Voeg de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de kaas en de mosterd toe en roer tot een samenhangende ragout. Bekleed het cakeblik of plastic bakje met bakpapier en schep de ragout erin. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Snijd in de breedte 6 repen van 6,5 cm breed. Haal de kaasragout uit de koelkast en snijd in de breedte in 6 gelijke plakken.
- Leg op elke helft van de bladerdeegreep een ragoutplak. Vouw de andere helft van het deeg over de ragout. Druk de randen van het bladerdeeg goed aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk hiermee rijkelijk de bovenkant van de kaasbroodjes.
- Snijd de bovenkant van elk kaasbroodje op 3 plekken in, maar niet door. Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer de bakplaat halverwege, zodat de broodjes gelijkmatig garen. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 325 kcal
- eiwit 9 g
-
koolhydraten 21 g
waarvan suikers 2 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 480 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Ultieme kaasbroodjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ultieme kaasbroodjes
- ½ groentebouillontablet
- 200 ml kokend water
Los het halve bouillonblokje op in het kokende water.
- 100 g Zaanlander oud 48+
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g tarwebloem
Rasp de kaas. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Verwarm deze roux al roerend 3 min.
- 2 tl dijonmosterd
Voeg de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de kaas en de mosterd toe en roer tot een samenhangende ragout.
Bekleed het cakeblik of plastic bakje met bakpapier en schep de ragout erin. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 270 g vers bladerdeeg
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Snijd in de breedte 6 repen van 6,5 cm breed.
Haal de kaasragout uit de koelkast en snijd in de breedte in 6 gelijke plakken.
Leg op elke helft van de bladerdeegreep een ragoutplak.
Vouw de andere helft van het deeg over de ragout. Druk de randen van het bladerdeeg goed aan met een vork.
- 1 middelgroot ei
Klop het ei los en bestrijk hiermee rijkelijk de bovenkant van de kaasbroodjes.
Snijd de bovenkant van elk kaasbroodje op 3 plekken in, maar niet door.
Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer de bakplaat halverwege, zodat de broodjes gelijkmatig garen.
Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.