Kaas­brood­je

De geur van kaasbroodjes die net uit de oven komen. On-ver-ge-te-lijk!

  • borrelhapje
  • 5 stuks
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(3) waardeer
borrelhapje De geur van kaasbroodjes die net uit de oven komen. On-ver-ge-te-lijk! 5 stuks
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakeblik
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Verwarm deze roux al roerend 3 min. Voeg de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de kaas en de mosterd toe en roer tot een samenhangende ragout. Bekleed het cakeblik met bakpapier en schep de ragout erin. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de rol bladerdeeg in de lengte. Snijd elk deel in 5 plakken zodat je 10 plakken van 13x8 cm hebt. Haal de kaasragout uit het cakeblik en verdeel in 5 plakken.
  3. Verdeel 5 bladerdeegplakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg elke ragoutplak in het midden van het bladerdeeg. Smeer de randen van het bladerdeeg in met water. Rek de rest van de bladerdeegplakken iets uit en bedek hier de kaasbroodjes mee. Druk de randen van het bladerdeeg goed aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk hier de bovenkant van de kaasbroodjes mee.
  4. Snijd de bovenkant van elk kaasbroodje op 3 plekken in, maar niet door. Verdeel de kaas erover. Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in 15 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15  g
  • natrium 560 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
September 2017 , November 2017

Kaasbroodje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­brood­je

1
1
  • 30 g roomboter
  • 30 g tarwebloem

Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Verwarm deze roux al roerend 3 min.

2
2
  • 200 ml hete groentebouillon van tablet

Voeg de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

3
3
  • 75 g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • 2 tl dijonmosterd

Voeg de kaas en de mosterd toe en roer tot een samenhangende ragout.

4
4

Bekleed het cakeblik met bakpapier en schep de ragout erin. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Halveer de rol bladerdeeg in de lengte. Snijd elk deel in 5 plakken zodat je 10 plakken van 13x8 cm hebt.

7
7

Haal de kaasragout uit het cakeblik en verdeel in 5 plakken.

8
8

Verdeel 5 bladerdeegplakken over een met bakpapier beklede bakplaat.

9
9

Leg elke ragoutplak in het midden van het bladerdeeg. Smeer de randen van het bladerdeeg in met water.

10
10

Rek de rest van de bladerdeegplakken iets uit en bedek hier de kaasbroodjes mee. Druk de randen van het bladerdeeg goed aan met een vork.

11
11
  • 1 middelgroot ei

Klop het ei los en bestrijk hier de bovenkant van de kaasbroodjes mee.

12
12
  • 25 g geraspte oude Goudse kaas 48+

Snijd de bovenkant van elk kaasbroodje op 3 plekken in, maar niet door. Verdeel de kaas erover.

13
13

Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in 15 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.