Ve­ga qui­che lor­rai­ne

Yes, eindelijk: deze vega variant is écht net zo lekker als de oude vertrouwde.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Yes, eindelijk: deze vega variant is écht net zo lekker als de oude vertrouwde. 8 personen
0

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden bieslook.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
September 2017

Vega quiche lorraine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga qui­che lor­rai­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 2 pakjes vegaspekreepjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl nootmuskaat

Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat.

4
4
  • 150 g geraspte emmentaler

Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm.

5
5

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden bieslook.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.