Mexi­caan­se wraps met avo­ca­do en ge­gril­de kip

Een win-winsituatie: de tortilla's zijn gemaakt van groenten!

(7) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Een win-winsituatie: de tortilla's zijn gemaakt van groenten! 2 personen
3 7

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kipfilet met de olie en de Mexicaanse mix. Bestrooi eventueel met zout. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil. Spoel de mais en bonen af in een vergiet, laat uitlekken.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het limoenrasp en een ½ el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kip in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel ongeveer de helft van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes, de limoenyoghurt en tabasco over de worteltortilla’s. Vouw de buitenkant van de tortilla’s naar binnen en rol op. Halveer de wraps en serveer met de rest van de sla, groenten en kip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 720 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 09 - Slim koken , Allerhande Box Week 18 2018

Mexicaanse wraps met avocado en gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se wraps met avo­ca­do en ge­gril­de kip

1
1
  • 200 g kipfilet
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el Mexicaanse tacokruiden

Meng de kipfilet met de olie en de Mexicaanse mix.

2
2

Bestrooi eventueel met zout. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden.

4
4

Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil.

5
5
  • 150 g mais in blik
  • 200 g zwarte bonen

Spoel de mais en bonen af in een vergiet, laat uitlekken.

6
6
  • ½ limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

7
7
  • 85 g Griekse yoghurt (0% vet)

Meng de yoghurt met het limoenrasp en een ½ el limoensap per 2 personen en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 50 g ijsbergsla
  • 2 worteltortilla's
  • 1 tl tabasco chipotle pepper sauce

Snijd de kip in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel ongeveer de helft van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes, de limoenyoghurt en tabasco over de worteltortilla’s.

9
9
  • 50 g ijsbergsla

Vouw de buitenkant van de tortilla’s naar binnen en rol op. Halveer de wraps en serveer met de rest van de sla, groenten en kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.