Ve­gas­chnit­zel met ra­ta­touil­le uit de oven

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgette en aubergine in de lengte in vieren en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne partjes. Meng alle groenten met de olie, de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes en gnocchi. Verdeel de ratatouille over 2 met bakpapier beklede bakplaten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 20 min. gaar in de oven. Wissel halverwege om.
  2. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de schnitzels 3 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de ratatouille samen met de schnitzels.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl chili vlokken toe aan de ratatouille.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Vegaschnitzel met ratatouille uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gas­chnit­zel met ra­ta­touil­le uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika

Snijd de courgette en aubergine in de lengte in vieren en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de paprika in stukken van 2 cm.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode uien

Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne partjes.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 kg gnocchi

Meng alle groenten met de olie, de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes en gnocchi.

5
5

Verdeel de ratatouille over 2 met bakpapier beklede bakplaten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Rooster in ca. 20 min. gaar in de oven. Wissel halverwege om.

7
7
  • 3 el olijfolie
  • 4 vegetarische schnitzels

Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de schnitzels 3 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de ratatouille samen met de schnitzels.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl chili vlokken toe aan de ratatouille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.