Oven­scho­tel met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

Met dit ene gerecht heb je gelijk al je groenten binnen voor de hele dag!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met dit ene gerecht heb je gelijk al je groenten binnen voor de hele dag! 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt, de tomatenpuree en oregano 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Voeg de gegrilde groente toe en bak 2 min. mee. Verdeel het gehaktmengsel over de ingevette ovenschaal. Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Bestrooi de ovenschotel met de kaas en bak ca. 20 min. in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met zoete-aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 350 g vega fijngehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde oregano

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt, de tomatenpuree en oregano 3 min. op laag vuur.

3
3
  • 900 g gegrilde groenten

Schep regelmatig om. Voeg de gegrilde groente toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 900 g Zoete aardappelpuree

Verdeel het gehaktmengsel over de ingevette ovenschaal. Roer de puree los en verdeel over het gehakt.

5
5
  • 90 g Parmigiano Reggiano-poeder

Bestrooi de ovenschotel met de kaas en bak ca. 20 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.