Roer­bak van as­per­ge­broc­co­li, mi­hoen en bief­stuk

Aziatische roerbak: weinig werk, veel smaak.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Aziatische roerbak: weinig werk, veel smaak. 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de mihoen in stukken en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken. Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en halveer de aspergebroccoli in de lengte. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember, aspergebroccoli en wokgroente 4 min. op hoog vuur. Voeg de mihoen en hoisinsaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en verdeel over de mihoen. Besprenkel met de sesamolie.

combinatietip:

Lekker met verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Roerbak van aspergebroccoli, mihoen en biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van as­per­ge­broc­co­li, mi­hoen en bief­stuk

1
1
  • 250 g mihoen

Breek de mihoen in stukken en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 2 biefstukken
  • 2 el olijfolie

Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken 6 min. op middelhoog vuur.

3
3

Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie.

4
4
  • 3 cm verse gember
  • 200 g aspergebroccoli

Schil en rasp ondertussen de gember en halveer de aspergebroccoli in de lengte.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember, aspergebroccoli en wokgroente 4 min. op hoog vuur.

6
6
  • 5 el hoisinsaus

Voeg de mihoen en hoisinsaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el sesamolie

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en verdeel over de mihoen. Besprenkel met de sesamolie.

combinatietip:

Lekker met verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.