Schol­fi­let met ge­bak­ken aard­ap­pe­len en wor­tel­sa­la­de

Hét ultieme gezinsgerecht; knapperige vis, goudbruine aardappeltjes en een kleurrijke wortelsalade.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hét ultieme gezinsgerecht; knapperige vis, goudbruine aardappeltjes en een kleurrijke wortelsalade. 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook in 8 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht, pers 1 helft uit en snijd de andere in halve plakjes. Doe de bloem, peper en eventueel zout in een diep bord. Besprenkel de vis met het citroensap en wentel door de bloem.
  2. Maak de salade. Snijd de wortels en komkommers in plakjes. Snijd voor de dressing de peterselie grof en doe met de crème fraîche, het citroenrasp, de olie en de rest van het citroensap in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de aardappelen met eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie. Leg op elke scholfilet een schijfje citroen en serveer met de aardappelen en salade.

bereidingstip:

Kook de aardappelen 2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Kun je geen wortelmix vinden? Je kunt ook kiezen voor geschilde bospeen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Scholfilet met gebakken aardappelen en wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schol­fi­let met ge­bak­ken aard­ap­pe­len en wor­tel­sa­la­de

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook in 8 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.

2
2
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht, pers 1 helft uit en snijd de andere in halve plakjes.

3
3
  • 2 el bloem
  • 420 g scholfilet

Doe de bloem, peper en eventueel zout in een diep bord. Besprenkel de vis met het citroensap en wentel door de bloem.

4
4
  • 600 g regenboogwortelmix
  • 3 snoepkomkommers

Maak de salade. Snijd de wortels en komkommers in plakjes.

5
5
  • 7½ g peterselie
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el olijfolie

Snijd voor de dressing de peterselie grof en doe met de crème fraîche, het citroenrasp, de olie en de rest van het citroensap in een hoge beker.

6
6

Pureer met de staafmixer.

7
7
  • 20 g boter

Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de aardappelen met eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.

8
8
  • 40 g boter

Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

9
9
  • 2½ g peterselie

Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie.

10
10

Leg op elke scholfilet een schijfje citroen en serveer met de aardappelen en salade.

bereidingstip:

Kook de aardappelen 2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Kun je geen wortelmix vinden? Je kunt ook kiezen voor geschilde bospeen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.