Schol­fi­let met ge­bak­ken aard­ap­pe­len en wor­tel­sa­la­de

Hét ultieme gezinsgerecht; knapperige vis, goudbruine aardappeltjes en een kleurrijke wortelsalade.

(3) waardeer
hoofdgerecht Hét ultieme gezinsgerecht; knapperige vis, goudbruine aardappeltjes en een kleurrijke wortelsalade. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook in 8 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht, pers 1 helft uit en snijd de andere in halve plakjes. Doe de bloem, peper en eventueel zout in een diep bord. Besprenkel de vis met het citroensap en wentel door de bloem.
  2. Maak de salade. Snijd de wortels en komkommers in plakjes. Snijd voor de dressing de peterselie grof en doe met de crème fraîche, het citroenrasp, de olie en de rest van het citroensap in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de aardappelen met eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie. Leg op elke scholfilet een schijfje citroen en serveer met de aardappelen en salade.

bereidingstip:

Kook de aardappelen 2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Kun je geen wortelmix vinden? Je kunt ook kiezen voor geschilde bospeen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Scholfilet met gebakken aardappelen en wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schol­fi­let met ge­bak­ken aard­ap­pe­len en wor­tel­sa­la­de

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook in 8 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.

2
2
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht, pers 1 helft uit en snijd de andere in halve plakjes.

3
3
  • 2 el tarwebloem
  • 420 g verse scholfilets

Doe de bloem, peper en eventueel zout in een diep bord. Besprenkel de vis met het citroensap en wentel door de bloem.

4
4
  • 600 g regenboog wortelmix
  • 3 snoepkomkommers

Maak de salade. Snijd de wortels en komkommers in plakjes.

5
5
  • 7½ g verse peterselie
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd voor de dressing de peterselie grof en doe met de crème fraîche, het citroenrasp, de olie en de rest van het citroensap in een hoge beker.

6
6

Pureer met de staafmixer.

7
7
  • 20 g ongezouten boter

Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de aardappelen met eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.

8
8
  • 40 g ongezouten boter

Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

9
9
  • 2½ g verse peterselie

Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie.

10
10

Leg op elke scholfilet een schijfje citroen en serveer met de aardappelen en salade.

bereidingstip:

Kook de aardappelen 2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Kun je geen wortelmix vinden? Je kunt ook kiezen voor geschilde bospeen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.