Ge­pof­te aard­ap­pe­len met Griek­se ge­hakt­spie­sen

Dit zonnige gerecht brengt je instantly terug naar die vakantie aan de Middellandse zee.

(8) waardeer
grieks hoofdgerecht Dit zonnige gerecht brengt je instantly terug naar die vakantie aan de Middellandse zee. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • 8 sateprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
  2. Snijd voor de salade de tomaten doormidden en de sjalot in dunne ringen. Snijd de dille grof en laat de olijven uitlekken. Meng de tomaten met de sjalot, dille, olijven, azijn en de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Meng het gehakt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom). Snijd de aardappelen kruislings in en schep op elke aardappel de tzatziki. Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.

combinatietip:

Strooi de rest van de dille eens op een broodje met gerookte zalm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappelen met Griekse gehaktspiesen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pe­len met Griek­se ge­hakt­spie­sen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 kruimige aardappelen

Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven.

3
3

Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.

4
4
  • 400 g rivolo-cherrytomaten
  • 1 sjalot

Snijd voor de salade de tomaten doormidden en de sjalot in dunne ringen.

5
5
  • 10 g verse dille
  • 240 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de dille grof en laat de olijven uitlekken. Meng de tomaten met de sjalot, dille, olijven, azijn en de olie.

6
6

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

7
7
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 el mediterrane kruiden

Meng het gehakt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie.

10
10

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

11
11

Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom).

12
12
  • 200 g koelverse tzatziki

Snijd de aardappelen kruislings in en schep op elke aardappel de tzatziki.

13
13

Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.

combinatietip:

Strooi de rest van de dille eens op een broodje met gerookte zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.