Zalm­bur­ger met broc­co­li & ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie.

(5) waardeer
hoofdgerecht Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ⅓ van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit in dezelfde hapjespan de helft van de rest van de olie en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook in 5 min. beetgaar. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn en mosterd. Hak de geroosterde hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en de hazelnoten. Verdeel de zalmburgers, broccoli en aardappeltjes over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 02 - Pieper & Co. , Allerhande Box Week 8 2018 , Allerhande Box Week 44 2018 , Allerhande Box Week 37 2017

Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­bur­ger met broc­co­li & ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 900 g roodschillige aardappelschijfjes
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Verhit de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2
2

Schep regelmatig om.

3
3
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 4 gepaneerde zalmburgers

Verhit in dezelfde hapjespan de olie en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 800 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook in 5 min. beetgaar.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 tl Franse mosterd

Maak een dressing van de rest van de olie, azijn en mosterd. Hak de geroosterde hazelnoten grof.

7
7

Giet de broccoli af en schep om met de dressing en de hazelnoten. Verdeel de zalmburgers, broccoli en aardappeltjes over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.