Pan­za­nel­la met mi­ni-moz­za­rel­la

Fantastische Italiaanse broodsalade met parmaham.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Fantastische Italiaanse broodsalade met parmaham. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voeg producten toe aan mijn lijst
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het stokbrood in stukjes van 3 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe 2 el olie in een kom. Pers de helft van de knoflook boven de olie, voeg peper en eventueel zout toe en roer door. Besprenkel het brood met de knoflookolie en bak in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Laat afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de tomaten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de helften nogmaals in de lengte door. Snijd in plakjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de meloen in kleinere stukjes van 2 cm.
  3. Meng de meloen met de tomaten, komkommer, ui, de rest van de olijfolie en de azijn door elkaar. Neem het brood uit de oven en schep door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de mozzarellabolletjes en de parmaham in roosjes over de salade.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Panzanella met mini-mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­za­nel­la met mi­ni-moz­za­rel­la

1
1
  • 1 Frans stokbrood

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het stokbrood in stukjes van 3 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook

Doe de olie in een kom. Pers de helft van de knoflook boven de olie, voeg peper en eventueel zout toe en roer door.

3
3

Besprenkel het brood met de knoflookolie en bak in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Laat afkoelen.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de tomaten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de helften nogmaals in de lengte door. Snijd in plakjes van 1 cm.

5
5
  • 1 kleine rode ui
  • 225 g watermeloenstukjes

Snipper de ui. Snijd de meloen in kleinere stukjes van 2 cm.

6
6
  • 3 el (olijf)olie
  • 2 el balsamicoazijn

Meng de meloen met de tomaten, komkommer, ui, de rest van de olijfolie en de azijn door elkaar.

7
7

Neem het brood uit de oven en schep door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes
  • 75 g parmaham

Verdeel de mozzarellabolletjes en de parmaham in roosjes over de salade.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.