Cur­ry met pom­poen­saus, sper­zie­bo­nen & ei

Door de pompoensaus wordt je curry net even wat anders.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de pompoensaus wordt je curry net even wat anders. 4 personen
2 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voeg producten toe aan mijn lijst

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de komijn 1 min. op laag vuur. Voeg de sperziebonen, saus en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Verdeel de rijst en curry over diepe borden en leg de eieren erop.

variatietip:

Vervang de rijst door linzen of kikkererwten.

combinatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden rode peper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Curry met pompoensaus, sperziebonen & ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry met pom­poen­saus, sper­zie­bo­nen & ei

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el (arachide)olie
  • 2 tl gemalen komijn

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de komijn 1 min. op laag vuur.

3
3
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 1 fles AH basis groentesaus pompoen
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de sperziebonen, saus en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout.

4
4
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

5
5

Verdeel de rijst en curry over diepe borden en leg de eieren erop.

variatietip:

Vervang de rijst door linzen of kikkererwten.

combinatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.