To­ma­ten­saus

Zó maak je een goede tomatensaus.

(4) waardeer
italiaans bijgerecht Zó maak je een goede tomatensaus. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukentouw

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
  2. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig met een houten lepel en druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met de suiker en peper en eventueel zout.

variatietip:

Je kunt de San Marzano-tomaten ook vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).

bewaartip:

Je kunt de saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 850 ml Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.

2
2
  • 20 g verse Italiaanse kruiden

Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig met een houten lepel en druk de tomaten stuk.

3
3
  • 1 tl kristalsuiker

Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met de suiker en peper en eventueel zout.

variatietip:

Je kunt de San Marzano-tomaten ook vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).

bewaartip:

Je kunt de saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.