Pit­ti­ge, ge­le vis­cur­ry met bas­ma­ti­rijst

De zachte, bloemige smaak van de rijst past perfect bij de kruidige curry.

(17) waardeer
thais hoofdgerecht De zachte, bloemige smaak van de rijst past perfect bij de kruidige curry. 2 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta, knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in stukken. Voeg na 3 min. de peultjes en het lichte deel van de paksoi toe aan de currysaus. Snijd ondertussen de kabeljauwfilet in stukken van 2 cm en voeg de laatste 4 min. toe.
  4. Neem de pan van het vuur en schep de rest van de paksoi erdoor. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 08 - Elke dag Italiaans , Allerhande Box Week 6 2018 , Allerhande Box Week 20 2018

Pittige, gele viscurry met basmatirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge, ge­le vis­cur­ry met bas­ma­ti­rijst

1
1
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2
2
  • 1 el (arachide)olie
  • ½ pakje Thaise gele currypasta

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta, knoflook en gember 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan.

4
4
  • 1 Shanghai paksoi
  • 200 g verse peultjes

Snijd ondertussen de paksoi in stukken. Voeg na 3 min. de peultjes en het lichte deel van de paksoi toe aan de currysaus.

5
5
  • 130 g verse kabeljauwfilets

Snijd ondertussen de kabeljauwfilet in stukken van 2 cm en voeg de laatste 4 min. toe.

6
6

Neem de pan van het vuur en schep de rest van de paksoi erdoor.

7
7

Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.