In­di­a­se rijst­scho­tel met ge­ma­ri­neer­de kip

Indiaas met een Grieks accent.

(14) waardeer
indiaas hoofdgerecht Indiaas met een Grieks accent. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Meng met de helft van de Griekse yoghurt, de vadouvan en de helft van de olie. Laat marineren tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Bak de gemarineerde kip met de marinade op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, paprika en sugarsnaps in 4 min. beetgaar. Voeg de groenten bij de kip en verhit al roerend nog 1 min.
  3. Hak de amandelen grof. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de groenten, kip en amandelen over de rijst. Serveer met de rest van de Griekse yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Indiase rijstschotel met gemarineerde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se rijst­scho­tel met ge­ma­ri­neer­de kip

1
1
  • 360 g kipdijfilet
  • 200 g YoGood Griekse yoghurt 10%
  • 1 el vadouvan kruidenmix
  • 1 el (arachide)olie

Snijd de kipdijfilet in reepjes. Meng met de Griekse yoghurt, de vadouvan en de olie. Laat marineren tot gebruik.

2
2
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3
3
  • 1 ui
  • 1 zak puntpaprikamix

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen.

4
4

Bak de gemarineerde kip met de marinade op middelhoog vuur in 8 min. gaar.

5
5
  • 1 el (arachide)olie
  • 200 g verse sugarsnaps

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, paprika en sugarsnaps in 4 min. beetgaar.

6
6

Voeg de groenten bij de kip en verhit al roerend nog 1 min.

7
7
  • 75 g ongezouten geroosterde amandelen

Hak de amandelen grof. Verdeel de rijst over 4 kommen.

8
8
  • 200 g YoGood Griekse yoghurt 10%

Verdeel de groenten, kip en amandelen over de rijst. Serveer met de rest van de Griekse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.