Piz­za­bo­dem

Het begin van een heerlijke pizza.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 24 u. 30 min. wachten
(2) waardeer
italiaans bijgerecht Het begin van een heerlijke pizza. 4 personen
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staande mixer met deeghaken
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los het zout op in 265 ml koud water in een kom. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand.
  2. Haal het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet onder in de koelkast en laat het daar 20 uur rijpen.
  3. Neem het deeg uit de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties. Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat Laat afgedekt 3 tot 4 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.
  4. Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Neem een bol deeg en vorm er een pizza bodem van. Druk daarvoor de bol plat en duw met je vingers tot de pizza een diameter van ca. 25 cm heeft en de rand hoger is dan het midden. Klop het overtollige griesmeel eraf.

bereidingstip:

Bekijk het recept voor pizza bianca met spek, ricotta en provolone op www.ah.nl/recepten voor de oventemperatuur en -tijden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pizzabodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za­bo­dem

1
1
  • 10 g zout
  • 500 g bloem voor pizzadeeg
  • 3½ g gedroogde gist

Los het zout op in 265 ml koud water in een kom. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe.

2
2

Mix 2 min. met een mixer met deeghaken.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand.

4
4

Haal het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen.

5
5

Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet onder in de koelkast en laat het daar 20 uur rijpen.

6
6

Neem het deeg uit de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties.

7
7

Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode.

8
8

Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat

9
9

Laat afgedekt 3 tot 4 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.

10
10
  • 2 el Semola griesmeel

Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Neem een bol deeg en vorm er een pizza bodem van.

11
11

Druk daarvoor de bol plat en duw met je vingers tot de pizza een diameter van ca. 25 cm heeft en de rand hoger is dan het midden.

12
12

Klop het overtollige griesmeel eraf.

bereidingstip:

Bekijk het recept voor pizza bianca met spek, ricotta en provolone op www.ah.nl/recepten voor de oventemperatuur en -tijden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.