Ita­li­aan­se bor­rel­plank

Nodig: een mooie borrelplank. En verder... allemaal lekkers uit Italië.

(7) waardeer
italiaans borrelhapje Nodig: een mooie borrelplank. En verder... allemaal lekkers uit Italië. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 partyprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.
  2. Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop.

variatietip:

Hak pistachenoten grof en bestrooi de plakken mortadella ermee (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

variatietip:

Kun je geen sweet pepper vinden? Vervang ze door bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 11  g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse borrelplank

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se bor­rel­plank

1
1
  • 125 g mini-mozzarellabolletjes
  • 7½ g verse basilicum
  • 200 g snoeptomaatjes

Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers en doe in een kommetje op de plank.

2
2
  • 100 g sweet piquanté peppers
  • 150 g nocellara olijven

Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank.

3
3
  • 70 g parmaham

Leg de parmaham op een borrelplank.

4
4
  • 70 g venkelsalami

Leg de venkelsalami er bij.

5
5
  • 80 g mortadella con pistacchio

Voeg de mortadella er bij.

6
6
  • 40 g rucola
  • 1 el (olijf)olie

Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie.

variatietip:

Hak pistachenoten grof en bestrooi de plakken mortadella ermee (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

variatietip:

Kun je geen sweet pepper vinden? Vervang ze door bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.