bewaar
Krokante kiphaasjes met gnocchi en courgette
Krokante kiphaasjes met gnocchi en courgette
bewaar

Krokante kiphaasjes met gnocchi en courgette

Vanavond geef je je kip een krokant jasje.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgroot ei

50 g

panko Japans paneermeel

3 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

450 g

kiphaasjes

2

uien

2

courgette

6 el

traditionele olijfolie

1 kg

gnocchi

75 g

veldsla

90 g

pesto

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Vanavond geef je je kip een krokant jasje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop ondertussen het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Haal de kiphaasjes met een vork eerst door het ei en daarna door het panko-kruidenmengsel.

2

Maak de uien schoon en snijd in parten. Was de courgettes en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in stukken van 2 cm. Schep de ui en courgette om met 1/3 van de olie.

3

Verdeel de kip over een met bakpapier beklede bakplaat en de courgette en ui samen over een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege en schep de groente en kip om.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Haal de bakplaten uit de oven en schep de groente om met de veldsla. Verdeel samen met de kip en gnocchi over de borden. Serveer de pesto erbij.

tip

kookstaptipHoe je kip heel makkelijk paneert, zie je in de instructievideo op ah.nl/allerhande/paneren.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.