Zo­mer­se ni­çoi­se met kriel en to­nijn

Vive la France!

(4) waardeer
frans hoofdgerecht Vive la France! 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze in de lengte. Voeg als het water kookt de ongeschilde krieltjes met eventueel zout toe aan 1 pan en kook ze in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook in de andere pan de eieren in 8 min. hard. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in parten.
  2. Maak de radijs schoon en snijd in kwarten. Was de tomaten en halveer ze. Was de ongeschilde komkommer en schaaf met een dunschiller in de lengte in linten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el vocht op.
  3. Laat de tonijn uitlekken. Meng de yoghurt met de mayonaise, tonijn en het kappertjesvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de krieltjes, sla, radijs, tomaat, komkommer, sperziebonen en eipartjes over een platte schaal. Verdeel de kappertjes erover en serveer de dressing erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 960 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 34 2017

Zomerse niçoise met kriel en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se ni­çoi­se met kriel en to­nijn

1
1
  • 1 kg krieltjes

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze in de lengte.

2
2

Voeg als het water kookt de ongeschilde krieltjes met eventueel zout toe aan 1 pan en kook ze in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.

3
3
  • 4 middelgrote eieren
  • 400 g diepvries gebroken sperziebonen

Kook in de andere pan de eieren in 8 min. hard. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe.

4
4

Giet af en spoel af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in parten.

5
5
  • 1 bos radijs
  • 250 g cherrytomaten

Maak de radijs schoon en snijd in kwarten. Was de tomaten en halveer ze.

6
6
  • 1 komkommer
  • 100 g kappertjes

Was de ongeschilde komkommer en schaaf met een dunschiller in de lengte in linten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el vocht op.

7
7
  • 370 g tonijn in zonnebloemolie
  • 150 g milde yoghurt
  • 3 el mayonaise

Laat de tonijn uitlekken. Meng de yoghurt met de mayonaise, tonijn en het kappertjesvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 300 g salademix

Verdeel de krieltjes, sla, radijs, tomaat, komkommer, sperziebonen en eipartjes over een platte schaal.

9
9

Verdeel de kappertjes erover en serveer de dressing erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.