Tor­tel­lo­ni buf­fel­ri­cot­ta-ci­troen met ven­kel & sar­di­nes

De combinatie van venkel en sardines maken van deze pasta een feestje.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De combinatie van venkel en sardines maken van deze pasta een feestje. 2 personen
4 11

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Rooster in een koekenpan de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Snijd de venkel in reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de venkel 10 min. op laag vuur. Pers de knoflook uit boven de venkel en bak 2 min. mee.
  2. Kook ondertussen de tortelloni buffelricotta-citroen in 6 min. gaar. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan op 2 borden. Verdeel de venkel, de sardines en de pijnboompitten erover.

variatietip:

Houd je van pittig? Verdeel dan wat ringetjes verse rode peper over de pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
Tags
Ook te zien in

Tortelloni buffelricotta-citroen met venkel & sardines

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­lo­ni buf­fel­ri­cot­ta-ci­troen met ven­kel & sar­di­nes

1
1
  • 50 g pijnboompitten

Breng een ruime pan water aan de kook. Rooster in een koekenpan de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 400 g verse venkels
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de venkel in reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de venkel 10 min. op laag vuur.

3
3
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook uit boven de venkel en bak 2 min. mee.

4
4
  • 250 g verse tortelloni ricotta di bufela e limone

Kook ondertussen de tortelloni buffelricotta-citroen in 6 min. gaar.

5
5
  • 120 g sardines in olijfolie

Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan op 2 borden. Verdeel de venkel, de sardines en de pijnboompitten erover.

variatietip:

Houd je van pittig? Verdeel dan wat ringetjes verse rode peper over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.