bewaar
Linguine met caprese kip in tomatensaus
Linguine met caprese kip in tomatensaus
bewaar

Linguine met caprese kip in tomatensaus

15 min. bereiden
25 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

mozzarella

1

vleestomaat

400 g

scharrelkipfilet

15 g

verse basilicum

425 ml

gezeefde fluweelzachte tomaten basilicum

300 g

linguine

350 g

verse groene asperge

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Snijd de kipfilets in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen. Zorg ervoor dat de lapjes ongeveer even dik zijn. Vul de kipfilets met de mozzarella, tomaat en 2/3e van het basilicum.

2

Doe de gezeefde tomaten in de ovenschaal. Verdeel de gevulde kip over de saus. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.

3

Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat de laatste 8 min. bij de kip in de oven.

4

Neem de kip en asperges uit de oven. Snijd de kip in plakken. Meng de tomatensaus met de linguine en asperges.

5

Verdeel de rucola over diepe borden. Verdeel de linguine over de rucola en leg de kip erop. Garneer met de rest van het basilicum.