Lin­gui­ne met ca­pre­se kip in to­ma­ten­saus

(0) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Snijd de kipfilets in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen. Zorg ervoor dat de lapjes ongeveer even dik zijn. Vul de kipfilets met de mozzarella, tomaat en 2/3e van het basilicum.
  2. Doe de gezeefde tomaten in de ovenschaal. Verdeel de gevulde kip over de saus. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.
  3. Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat de laatste 8 min. bij de kip in de oven.
  4. Neem de kip en asperges uit de oven. Snijd de kip in plakken. Meng de tomatensaus met de linguine en asperges.
  5. Verdeel de rucola over diepe borden. Verdeel de linguine over de rucola en leg de kip erop. Garneer met de rest van het basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 33-34

Linguine met caprese kip in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met ca­pre­se kip in to­ma­ten­saus

1
1
  • 125 g mozzarella
  • 1 vleestomaat

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes.

2
2
  • 400 g scharrelkipfilets

Snijd de kipfilets in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen. Zorg ervoor dat de lapjes ongeveer even dik zijn.

3
3
  • 10 g verse basilicum

Vul de kipfilets met de mozzarella, tomaat en het basilicum.

4
4
  • 425 ml gezeefde fluweelzachte tomaten basilicum

Doe de gezeefde tomaten in de ovenschaal. Verdeel de gevulde kip over de saus. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.

5
5
  • 300 g linguine
  • 350 g verse groene asperges

Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze.

6
6

Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat de laatste 8 min. bij de kip in de oven.

7
7

Neem de kip en asperges uit de oven. Snijd de kip in plakken. Meng de tomatensaus met de linguine en asperges.

8
8
  • 75 g rucola
  • 5 g verse basilicum

Verdeel de rucola over diepe borden. Verdeel de linguine over de rucola en leg de kip erop. Garneer met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.