Pit­ti­ge veg­ahot­dog met Fran­se mos­terd

Een heerlijk alternatief voor wie (een dagje) geen vlees eet.

(4) waardeer
lunch Een heerlijk alternatief voor wie (een dagje) geen vlees eet. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. goudbruin. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.
  2. Snijd ondertussen de witte puntjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Verhit de grillpan en gril de broodjes zonder olie of boter 3 min. op de ingesneden kant.
  3. Beleg elk broodje met wat rauwkost Amsterdamse ui en atjar tjampoer. Verdeel de worst erover en vervolgens de sambal en gebakken uitjes. Maak zigzaggend streepjes van de Franse mosterd op de broodjes.

variatietip:

Liever geen vega? Je kunt de vegaworstjes ook vervangen door chipolataworstjes, gril deze ca. 5 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 03 - Altijd weekend , Receptkaart 2018 week 11-12 , Receptkaart 2017 week 33-34

Pittige vegahotdog met Franse mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge veg­ahot­dog met Fran­se mos­terd

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 4 vegetarische worstjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. goudbruin. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.

2
2
  • 4 witte puntjes

Snijd ondertussen de witte puntjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door.

3
3

Verhit de grillpan en gril de broodjes zonder olie of boter 3 min. op de ingesneden kant.

4
4
  • 150 g koelverse rauwkost Amsterdamse ui
  • 4 el atjar tjampoer
  • ½ el sambal badjak
  • 4 el gebakken uitjes

Beleg elk broodje met wat rauwkost Amsterdamse ui en atjar tjampoer. Verdeel de worst erover en vervolgens de sambal en gebakken uitjes.

5
5
  • 1 el Kuhne Franse mosterd

Maak zigzaggend streepjes van de Franse mosterd op de broodjes.

variatietip:

Liever geen vega? Je kunt de vegaworstjes ook vervangen door chipolataworstjes, gril deze ca. 5 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.