Cour­get­te car­bo­na­ra

Met romige pasta gevulde courgette met spekjes en kaas: niet alleen kinderen love it!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met romige pasta gevulde courgette met spekjes en kaas: niet alleen kinderen love it! 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • garde

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Smelt ondertussen de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Neem van het vuur.
  5. Schep het spek, courgettevruchtvlees, de pasta en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de courgettes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Courgette carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te car­bo­na­ra

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 200 g riso (pasta)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

3
3
  • 4 courgettes

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet.

4
4

Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 200 g spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 30 g boter
  • 30 g bloem

Smelt ondertussen de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

7
7
  • 250 ml halfvolle melk

Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Neem van het vuur.

8
8
  • 150 geraspte belegen 30+ kaas

Schep het spek, courgettevruchtvlees, de pasta en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel over de courgettes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.