bewaar
Couscoussalade met kip piri piri
Couscoussalade met kip piri piri
bewaar

Couscoussalade met kip piri piri

Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan

20 min. bereiden
redelijk pittig
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

370 g

kipdijfilet

3 el

Nando's piri piri sauce medium

300 g

couscous

400 ml

kokend water

3 el

traditionele olijfolie

2

avocado's

190 g

Tasty Tom trostomaat

1

rode ui

75 g

rucola slamelange

175 g

verse mango stukjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan

Aan de slag

1

Bestrijk de kipdijfilet met de peri-peri sauce. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.

2

Doe ondertussen de couscous in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Voeg de olie toe en laat 10 min. afgedekt staan.

3

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de couscous met de slamelange. Halveer de mangostukjes. Snijd de kipdijfilet in plakjes. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover.

tip

variatietipJe kunt de kipdijfilet ook bereiden op de barbecue. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan.