Pom­poen-sa­lietor­tel­lo­ni met pad­den­stoe­len

Onverwacht gasten? Maak verse gevulde eierpasta: chic Italiaans en zo klaar.

(19) waardeer
hoofdgerecht Onverwacht gasten? Maak verse gevulde eierpasta: chic Italiaans en zo klaar. 4 personen
5 19

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit 2/5 deel van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 7 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de tortellini in 6 min. gaar.
  2. Verdeel de rucola over 4 borden. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en verdeel over de rucola. Schep de paddenstoelen erop. Verdeel de gorgonzola in stukjes erover, besprenkel met de rest van de olijfolie en breng op smaak met wat peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12  g
  • natrium 840 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-salietortelloni met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-sa­lietor­tel­lo­ni met pad­den­stoe­len

1
1
  • 400 g paddenstoelen voor pasta

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de paddenstoelen in stukken.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 500 g verse tortelloni zucca e salvia

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 7 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de tortelloni in 6 min. gaar.

3
3
  • 75 g rucola

Verdeel de rucola over 4 borden. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en verdeel over de rucola. Schep de paddenstoelen erop.

4
4
  • 150 g gorgonzola
  • ½ el traditionele olijfolie

Verdeel de gorgonzola in stukjes erover, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met wat peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.