Pom­poen­gaz­pa­cho

Zomerhitte! Houd het hoofd koel met dit frisse pompoensoepje.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Zomerhitte! Houd het hoofd koel met dit frisse pompoensoepje. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de bouillontablet met het water aan de kook. Voeg de pompoenstukjes toe en kook in ca. 15 min. gaar. Giet de pompoen af en bewaar het kookvocht. Laat zowel het kookvocht als de pompoen afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de gele paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes en meng met de paprika. Snipper de ui. Doe 2/3 van het tomaten-paprikamengsel in de blender. Doe 1 el ui samen met de pompoenstukjes, 100 ml van het kookvocht, de knoflook, olijfolie, azijn en ijsblokjes bij de groenten in de blender. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.
  3. Verdeel over 4 glazen. Serveer de rest van de groente en uit er apart bij zodat iedereen zijn soepje kan garneren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2017

Pompoengazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­gaz­pa­cho

1
1
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml water
  • 400 g pompoenstukjes

Breng de bouillontablet met het water aan de kook. Voeg de pompoenstukjes toe en kook in ca. 15 min. gaar.

2
2

Giet de pompoen af en bewaar het kookvocht. Laat zowel het kookvocht als de pompoen afkoelen.

3
3
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten

Halveer ondertussen de gele paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes en meng met de paprikablokjes.

4
4
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el rodewijnazijn
  • 3 ijsblokjes

Snipper de ui. Doe 1 el ui met 2/3 van het tomaten-paprikamengsel, de pompoenstukjes, 100 ml kookvocht, knoflook, olie, azijn en ijsblokjes in de blender.

5
5

Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.

6
6

Verdeel over de glazen. Serveer de rest van de groenten en uit er apart bij zodat iedereen zijn soepje kan garneren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.