Mer­maid chee­se­ca­ke

  • gebak
  • 12 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 12 personen
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm ø 18 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de koekkruimels met de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Duw het koekkruimelmengsel stevig op de bodem. Zet in de koelkast.
  2. Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en kristalsuiker. Klop de monchou los in een aparte kom en meng in delen door de slagroom. Verdeel het mengsel over 3 verschillende kommen.
  3. Voeg aan 1 kom de blauwe kleurstof toe, aan de 2e kom de rode kleurstof en laat de laatste wit. De gele kleurstof uit het pakje kleurstofstiften wordt niet gebruikt. Neem de springvorm uit de koelkast. Verdeel de mangoblokjes over de bodem. Schep met een eetlepel de gekleurde roomkaas er afwisselend in dotjes bovenop. Strijk met de achterkant van de lepel de roomkaas glad. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en besprenkel met de glittersuiker
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2017

Mermaid cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mer­maid chee­se­ca­ke

1
1
  • 200 g digestive koekjes
  • 125 g gezouten boter

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de koekkruimels met de boter.

2
2

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Duw het koekkruimelmengsel stevig op de bodem. Zet in de koelkast.

3
3
  • 1 mango

Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm.

4
4
  • 250 g slagroom
  • 16 g vanillesuiker
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 400 g MonChou

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en kristalsuiker. Klop de monchou los in een aparte kom en meng in delen door de slagroom.

5
5

Verdeel het mengsel over 3 verschillende kommen.

6
6
  • ½ tl blauwe kleurstof
  • 1 tl rode kleurstof

Voeg aan 1 kom de blauwe kleurstof toe, aan de 2e kom de rode kleurstof en laat de laatste wit. De gele kleurstof uit het pakje kleurstofstiften wordt niet gebruikt.

7
7

Neem de springvorm uit de koelkast. Verdeel de mangoblokjes over de bodem. Schep met een eetlepel de gekleurde roomkaas er afwisselend in dotjes bovenop.

8
8

Strijk met de achterkant van de lepel de roomkaas glad.

9
9
  • 1 tl blauwe glittersuiker
  • 1 tl roze glittersuiker

Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en besprenkel met de glittersuiker

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.