Marsh­mal­lows

Je hebt alleen nog maar een kampvuur nodig met deze vrolijk gekleurde marshmallows.

  • tussendoortje
  • 24 stuks
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans tussendoortje Je hebt alleen nog maar een kampvuur nodig met deze vrolijk gekleurde marshmallows. 24 stuks
5 2

Ingrediënten

Voeg producten toe aan mijn lijst
Keukenspullen
  • brownievorm (28 x 18 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat 3 blaadjes gelatine weken in water. Vet de brownievorm in en bekleed met bakpapier. Breng 1/3 suiker met 1/3 water in een steelpan zachtjes aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het suikerwater. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg een snufje zout, 1½ tl vanille-extract toe en schenk het mengsel over in een kom. Mix met een handmixer ca. 5 min. op de hoogste stand tot het mengsel in volume is verdubbeld. Voeg 10 druppels blauwe kleurstof en 5 druppels rode kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in de brownievorm en druppel nog 10 druppels blauwe kleurstof over het mengsel. Maak met een satéprikker cirkelende bewegingen door het mengsel zodat er een gemarmerd patroon ontstaat.
  2. Herhaal stap 1 t/m 6 stappen nog twee keer en schep de lagen bovenop elkaar in de brownievorm. Voeg bij de tweede laag marshmallow 8 druppels gele kleurstof toe zonder te marmeren. De laatste laag wordt - ook zonder te marmeren, gekleurd met 15 druppels rode kleurstof waardoor deze lichtroze kleurt. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Neem de marshmallow uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. Strooi poedersuiker op het mes en snijd in 24 blokjes.

bewaartip:

De marshmallows zijn in een afgesloten bak 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 28 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in
Juli 2017

Marshmallows

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Marsh­mal­lows

1
1
  • 3 blaadjes gelatine

Laat 3 blaadjes gelatine weken in water. Vet de brownievorm in en bekleed met bakpapier.

2
2
  • 225 g suiker
  • 75 ml water

Breng 1/3 suiker met 1/3 water in een steelpan zachtjes aan de kook.

3
3

Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het suikerwater. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost.

4
4
  • 1½ tl vanille-extract

Neem de pan van het vuur en voeg een snufje zout, 1½ tl vanille-extract toe en schenk het mengsel over in een kom.

5
5

Mix met een handmixer ca. 5 min. op de hoogste stand tot het mengsel in volume is verdubbeld.

6
6
  • 15 druppels dr.Oetker kleurstoffen (blauw, geel en rood)

Voeg 10 druppels blauwe kleurstof en 5 druppels rode kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is.

7
7
  • 10 druppels dr.Oetker kleurstoffen (blauw, geel en rood)

Schep het mengsel in de brownievorm en druppel nog 10 druppels blauwe kleurstof over het mengsel.

8
8

Maak met een satéprikker cirkelende bewegingen door het mengsel zodat er een gemarmerd patroon ontstaat.

9
9
  • 8 druppels dr.Oetker kleurstoffen (blauw, geel en rood)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 225 g suiker
  • 75 ml water
  • 1½ tl vanille-extract

Herhaal stap 1 t/m 6 nog een keer en schep de lagen bovenop elkaar in de brownievorm. Voeg bij de tweede laag marshmallow 8 druppels gele kleurstof toe zonder te marmeren.

10
10
  • 15 druppels dr.Oetker kleurstoffen (blauw, geel en rood)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 225 g suiker
  • 75 ml water
  • 1½ tl vanille-extract

De laatste laag wordt - ook zonder te marmeren, gekleurd met 15 druppels rode kleurstof waardoor deze lichtroze kleurt

11
11
  • 1 el poedersuiker

Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Neem de marshmallow uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. Strooi poedersuiker op het mes en snijd in 24 blokjes.

bewaartip:

De marshmallows zijn in een afgesloten bak 2 weken houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.