Ko­kos-fruit­sa­la­de met ko­ko­s­yog­hurt

Dubbel zoveel kokos dus dubbel zoveel genieten.

  • nagerecht
  • 2 stuks
    • 15 min. bereiden
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dubbel zoveel kokos dus dubbel zoveel genieten. 2 stuks
4 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller of aardappelschilmesje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak met de schroevendraaier of mesje twee gaten in de zachte donkerbruine puntjes van de kokosnoot. Laat het kokoswater eruit lopen. Verwijder eventueel lange ‘haren’ en leg de kokosnoot op een snijplank met daarop een schone theedoek. Steek de schroevendraaier weer in het gat en sla met de onscherpe kant van een groot mes in de breedte in het midden van de kokosnoot. Draai de kokosnoot telkens een stukje en blijf op de zelfde plek slaan. Blijf doorgaan totdat er een breuk ontstaat, zodat je de kokosnoot kunt openen en twee helften hebt.
  2. Snijd de meloenstukjes kleiner en halveer de aardbeien. Verdeel 4 el kokosyoghurt over de kokosnoten. Verdeel het fruit over de yoghurt, garneer met de rest van de kokosyoghurt en de munt.

kookstaptip:

Wil je het vruchtvlees makkelijker uit kunnen lepelen? Rooster de kokosnoot nadat je het kokoswater hebt verwijderd in 15-20 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per stuk)
Ook te zien in
Juli 2017

Kokos-fruitsalade met kokosyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos-fruit­sa­la­de met ko­ko­s­yog­hurt

1
1
  • 1 kokosnoot

Maak met de schroevendraaier of mesje twee gaten in de zachte donkerbruine puntjes van de kokosnoot. Laat het kokoswater eruit lopen.

2
2

Verwijder eventueel lange ‘haren’ en leg de kokosnoot op een snijplank met daarop een schone theedoek.

3
3

Steek de schroevendraaier weer in het gat en sla met de onscherpe kant van een groot mes in de breedte in het midden van de kokosnoot.

4
4

Draai de kokosnoot telkens een stukje en blijf op dezelfde plek slaan. Blijf doorgaan totdat er een breuk ontstaat, zodat je de kokosnoot kunt openen en twee helften hebt.

5
5
  • 200 g salade meloen, aardbei en blauwe bes
  • 4 el kokosyoghurt

Snijd de meloenstukjes kleiner en halveer de aardbeien. Verdeel 4/5 kokosyoghurt over de kokosnoten.

6
6
  • 1 el kokosyoghurt
  • 1 takje munt

Verdeel het fruit over de yoghurt, garneer met de rest van de kokosyoghurt en de munt.

kookstaptip:

Wil je het vruchtvlees makkelijker uit kunnen lepelen? Rooster de kokosnoot nadat je het kokoswater hebt verwijderd in 15-20 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.