Ge­gril­de sa­la­de ca­pre­se

Salade caprese deluxe met natuurlijk tomaten en mozzarella, maar deze keer ook met verrassende extra's.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Salade caprese deluxe met natuurlijk tomaten en mozzarella, maar deze keer ook met verrassende extra's. 4 personen
5 3

Ingrediënten

Voeg producten toe aan mijn lijst
Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Halveer de tomaten en snijd de kropjes sla elk in 6 parten. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Besprenkel de groenten met de helft van de olie. Gril de tomaten 2 min. op de snijkant op de hete barbecue. Gril ook de parten sla en de paprikastukken 2-3 min. Leg de gegrilde groenten op een platte schaal en besprenkel met de azijn. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi over de groenten. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ook over de salade. Besprenkel met de rest van de olie.

variatietip:

Deze salade is ook lekker met rauwe groenten. Dan staat hij in minder dan 10 minuten op tafel!

combinatietip:

Lekker met (versgemalen) peper en ciabattabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde salade caprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de sa­la­de ca­pre­se

1
1
  • 380 g tastytomtomaten
  • 2 babyromainesla

Steek de barbecue aan. Halveer de tomaten en snijd de kropjes sla elk in 6 parten.

2
2
  • 1 zak paprikamix
  • 2 el olijfolie

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Besprenkel de groenten met de olie.

3
3

Gril de tomaten 2 min. op de snijkant op de hete barbecue. Gril ook de parten sla en de paprikastukken 2-3 min.

4
4
  • 2 el rodewijnazijn
  • 15 g basilicum

Leg de gegrilde groenten op een platte schaal en besprenkel met de azijn. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi over de groenten.

5
5
  • 250 g mozzarella
  • 2 el olijfolie

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ook over de salade. Besprenkel met de olie.

variatietip:

Deze salade is ook lekker met rauwe groenten. Dan staat hij in minder dan 10 minuten op tafel!

combinatietip:

Lekker met (versgemalen) peper en ciabattabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.